Hozzávalók 1 nagyobb adaghoz:
  • fél cékla
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 2 maréknyi dió
  • kókuszzsír
  • 50 g kuszkusz
  • tálaláshoz fél citrom leve
Gyerekkoromban nem rajongtam a cékláért, szinte csak céklás-torma formájában fogyasztottam, de abban nem igazán lehetett érezni az ízét. Mióta rájöttem, hogy dióval együtt milyen finom, elég gyakran eszem. Kihasználom, amíg a szüleim és a piac el tudnak látni vele... :)

Hámozzuk meg és daraboljuk apró kockákra a céklát. Tegyük forró serpenyőbe és öntsünk rá 2 dl vizet, fedjük le és hagyjuk, hogy a víz lefőjön róla. Adjunk hozzá 1 evőkanálnyi kókuszzsírt és a felkockázott hagymát. Ha a hagyma már üveges, akkor adjuk hozzá a fokhagymát, diót és vegyük takarékra, majd újra fedjük le. Közben pároljunk meg a kuszkuszt vagy vagy öntsük le forró vízzel és ha kész, akkor keverjük össze a még tűzön levő céklával. Nyomjuk rá a fél citrom levét, keverjük össze, zárjuk le és húzzuk is le a tűzről, tegyük vissza a fedőt még 5-10 percre majd tálaljuk.

Kategóriák: Diabetikus, Tejmentes, Tojásmentes