Hozzávalók:
  • 15 dkg madársaláta
  • 1 közepes méretű cékla
  • 1 nagy sárgarépa / 2 kisebb
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1/2 csokor újhagyma
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 4 ek olívaolaj
  • só, bors
Kaptunk néhány ínycsiklandó receptet egy fantasztikus bloggertől, aki a Gyógyhír magazin novemberi számának életmódbloggere is volt. Megosztom közülük ezt a finom salátát, ami nagyon aktuális, ha egy kicsit sok volt a húsból és a süteményből - ez biztosan nem fogja megfeküdni a gyomrunkat.

A céklát és a sárgarépát meghámozzuk zöldségpucolóval, majd mindkettőt lereszeljük. A kaliforniai paprikát felcsíkozzuk, a hagymát felkarikázzuk. A csicseriborsót leöblítjuk. A saláta hozzávalóit elkeverjük, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk és kész is. Egy kis citromlével ízesíthetjük még.

A recept elérhető innen is: http://flamcsi.blogspot.hu/

Kategóriák: Diabetikus, Egytálételek, Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes