Hozzávalók a tésztához:
  • 50 g mandulaliszt
  • 40 g Wawel diabetikus étcsokoládé
  • 20 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 kk szódabikarbóna v sütőpor
  • 125 ml kókusztej
  • 2 tojás
  • 2 ek eritrit


Hozzávalók a krémhez:
  • 30 g kókuszzsír
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 50 g kókuszliszt
  • 2 ek eritrit
  • 1 ek útifű maghéj
  • 250 ml kókusztej
Ezt a süteményt először a barátaimnak sütöttem meg születsénapjukra, tortaformában. Két feltétel volt: gluténmentes legyen és paleo - na és persze finom. :) Azt hiszem, minden kritériumnak sikerült megfelelni, mert a torta nagyon hamar elfogyott és a "mindenevőktől" is csak dícséret érte.

A tojásokat ketté választom, a fehérjét lágy habbá verem, majd összekeverem a sárgájával és a többi hozzávalóval. Az étcsokit apró darabokra zúzva teszem a tésztához. A sütőforma ne legyen nagy, mert az ebből készült piskótát még ketté kell vágni. Én egy 14,5 cm x 9,5 cm átmérőjű formát használtam. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöm. Hagyjuk kihűlni, akár hűtőbe is tehetjük egy kis időre, csak ezután vágjuk félbe!

A felolvasztott kókuszzsírt összekeverjük a száraz alapanyagokkal majd fokozatosan adagoljuk hozzá a kókusztejet. A kókuszliszt és az útifű maghéj megduzzad és tulajdonságukból fakadóan jelentős mennyiségű folyadékot vesznek fel, így egy keményebb krémet fogunk kapni. Hűtőben kicsit hűtsük le, mielőtt a süteményre kenjük.

Mikor már a piskótánk kihűlt, kenjük közé a krémet. A tetejét szórjuk meg porcukorral* (eritritet daráltam le kávédarálóban és azzal hintettem meg)

Kategóriák: Desszert, Diabetikus, Gluténmentes, Laktózmentes, Paleolit