Hozzávalók a tésztához:
  • 2 dl cocomas
  • 3 db alma
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 10 dkg darált dió
  • 2 tojás
  • 1 ek eritrit
  • 1 kk sütőpor
  • vanília aroma
Hozzávalók a krémhez:
  • 2 dl cocomas
  • 3 tojás
  • 5 dkg eritrit
  • 5 dkg darált dió
  • 1 csomag expressz zselatin
  • 50 g dió
Nálunk nincs karácsony diós sütemény nélkül, és hogy legyen némi változatosság is, itt egy finom, könnyű, habos változat.

Az almát megpucoljuk, lereszeljük. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük az eritrittel, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Ha nem elég híg a tésztánk, tehetünk hozzá egy kis vizet vagy tejet, de az alma levét se nyomjuk ki! 180 fokon 1 óra alatt készre sütjük.

Míg sül a tésztánk, addig kikeverjük a krémet. A tojásokat ketté választjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejszínt. A tojás sárgáját is habosra keverjük az eritrittel és a dióval együtt ezt is a habhoz öntjük. A krém fixálásához expressz zselatint használtam, mely nem igényel melegítést, csak por formájában kell a krémhez adagolni és 30 percre a hűtőbe tenni.

Ha a tészta kihűlt és a krémünk is elérte a megefelelő állagot, akkor rákenjük és a tetejét dióval díszitjük.

Kategóriák: Desszert, Diabetikus, Laktózmentes, Paleolit