Hozzávalók:
  • 4 db kisebb, édes alma
  • cukormentes lekvár (mi házi füge- és szilvalekvárt használtunk)
  • darált dió
  • dióbél
  • fahéj
  • hőálló edény, vízzel
Ha desszertre gondolunk, nem kell feltétlenül süteményt vagy csokoládét képzelnünk magunk elé, gyümölcsökből is sokféle édességet lehet készíteni - bár a sültalmának az ötletét egy királyi szakácstól hallottuk, aki köret gyanánt készítette, középkori ételremekéhez. Mi egy kicsit feltuningoltuk, és szerintünk magában is mennyei.

Az almákat félbevágjuk és teáskanál segítségével megszabadítjuk a magháztól, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A kivájt lyukakat feltöltjük lekvárral, megszórjuk fahájjal és darált dióval, majd a tetjére helyezzük a dióbelet.

A tepsit a sütőbe tesszük, majd alá helyezünk egy hőálló edényt, melybe vizet rakunk, így az almáink nagyon lédúsak maradnak. Közvetlenül az almák közé ne öntsünk vizet, mert úgy megfőnek, nem sülnek!

130 fokon, légkeveréssel, 30 perc alatt megsülnek az almák.

Kategóriák: Desszert, Paleolit