Hozzávalók 16 db muffinhoz:
  • 2 alma
  • 80 g gesztenyeliszt
  • 40 g köles liszt
  • 20 g amaránt liszt
  • 20 g kókuszliszt
  • 80 g kókuszvirág cukor
  • 100 g zúzott dió
  • 1 tk sütőpor
  • 1 dl növényi tej
  • vanília aroma
  • 2 ek olaj
Találtam egy cikket a gesztenyelisztről, melyben 2 receptet is mellékeltek. Bár a sütemények ínycsiklandóak voltak, én mégis úgy gondoltam, hogy egy saját ötlettel rukkolnék elő a családnak, ennek eredménye lett ez a muffin.

Az almát megpucoljuk, lereszeljük. Először összekeverjük a száraz hozzávalókat (lisztek, dió, sütőpor, cukor), majd hozzákeverjük a nedves alapanyagokat. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Ha a muffin kihűlt, akkor rákenjük a (cukormentes) lekvárt, a tetejét pedig dióval díszítjük.

Kategóriák: Desszert, Diabetikus, Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes