Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 30 dkg darált dió
  • 4 ek eritrit
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1/2 citrom leve
  • 1 dl cocomas
  • vanília aroma - elhagyható
  • cukormentes/diabetikus szilvalekvár
"Mintha zserbót ennék!" Mondta erre a sütire, aki csak evett belőle. Először karácsonykor készítettem el, de mivel ennek a napraforgó formának elég nagy sikere volt, megcsináltam újra.

Összekeverjük a hozzávalókat, kivéve a lekvárt. (Cocomas nélkül még inkább hasonlít a zserbóra, viszont vele krémesebb. :)) Ha nagyon sűrű, adhatunk hozzá egy kis vizet. A szilikon formát kikenjük kókuszzsírral és meghintjük rizsliszttel, tehetünk bele néhány egész diót díszítésnek, majd beleöntjük a tésztát.

150 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, félbe szeljük, megkenjük a lekvárral és visszatesszük a tetejét.

Kategóriák: Diabetikus, Gluténmentes, Paleolit, Tejmentes