Hozzávalók:
  • 2 csirkecomb
  • 2 csirkemellfilé
  • 8-10 ág kakukkfű
  • só, bors, kókuszzsír
  • 2 közepes méretű cékla
  • 30 dkg sütőtök (megpucolt állapotban mérve)
  • 1 közepes póréhagyma
  • fél fej zeller
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • só, bors
  • 3 ek olívaolaj
  • 5-6 kakukkfűág
Újabb recept érkezett, Kun-Tomán Viki konyhájából! Köszönjük Neki!

A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, majd jó alaposan bedörzsöljük sóval, borssal és szobahőmérsékletű kókuszzsírral. Egy nagy méretű tepsit kivajazunk és belefektetjük a csirkedarabokat. Alufóliával lefedjük és 200 fokos (légkeveréses) sütőben 1 órán át sütjük.

Közben a zöldségeket megpucoljuk és 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk, elkeverjük 3 ek olívaolajjal, sóval, és a kakukkfűág letépkedett leveleivel (mivel a csirke is kakukkfável van fűszerezve, a zöldségnél már nem kell olyan intenzívnek lennie a kakukkfűnek - de ha csak a köretet készítjük, érdemes megduplázni a kakukkfű mennyiségét). Az egy óra leteltével a zöldségeket a hús köré szórjuk, átforgatjuk a csirke kisült zsírjában is picit és még 30 percig sütjük.

A recept elérhető innen is: http://flamcsi.blogspot.hu/

Kategóriák: Diabetikus, Főételek, Gluténmentes, Laktózmentes, Paleolit, Tojásmentes