Hozzávalók:
  • 700 g bőr nélküli csirkefilé, darálva
  • 1 sárgarépa, reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csésze édesítetlen kókuszreszelék
  • 1 tojás
  • 2 kk currypor
  • maréknyi koriander levél
  • kókuszzsír
A weboldalon a receptjeink kísérletezések, de sokszor a véletlen eredményei. Vannak azonban olyan ételek, melyek ötletei másoktól származnak, de nem érdemes kihagyni őket, éppen ezért osztjuk meg oldalunkon. Ilyen ez a fasírt is, mely Sarah Wilson konyhájából származik. Alkalmas főételnek, ha készítünk mellé köretet, de szendvicsbe is tehetjük, vagy magunkkal vihetjük uzsonnára - akár magában, vagy zöldséggel kiegészítve is tökéletes.

A zsíron kívül mindent összeöntünk és kézzel összegyúrjuk. Ha nem akarjuk darálva vásárolni a csirkét, akkor robotgépbe magunk is homogénre turmixolhatjuk a húst a hozzávalókkal. (Tapasztalatunk szerint viszont több golyócskát tudunk készíteni, ha nem turmixolunk.)

25-30 golyócskát formázunk (minél kisebb, annál gyorsabban sülnek meg). Közepesen magas hőfokon, nagy serpenyőben felforrosítunk több evőkanálnyi kókuszzsírt. Amikor már elég forró ahhoz, hogy a hús azonnal sercegni kezdjen, belerakjuk a golyócskákat. 2 percig sütjük, majd megforgatjuk a húspogácsákat, és még 5 percig sütjük. Fedőt rakunk a serpenyőre, és további 6-8 percig sütjük őket.

Ha nincs otthon currypor, az alábbi alapanyagokat őröljük össze kávédarálóban:

  • 2 kávéskanál római kömény
  • 1 kávéskanál koriandermag
  • Fél kávéskanál fehér mustármag
  • Másfél kávéskanál őrölt kurkuma
  • Fél kávéskanál őrölt, szárított gyömbér
  • Fél kávéskanál szárított görögszéna

Kategóriák: Diabetikus, Gluténmentes, Paleolit, Tejmentes