Hozzávalók kb. 2,5 liter leveshez:
  • 20 dkg vörös lencse
  • 20 dkg sárgaborsó
  • 4-5 szál újhagyma (hasznos része kb. 12 dkg) + a tálaláshoz
  • 1 kis konzerv paradicsompüré (70 g)
  • 45 g mazsola
  • 2 teáskanál currypor
  • 2 teáskanál frissen aprított gyömbér
  • 1 közepes méretű sárgarépa 1 centis kockákra vágva (megpucolva kb. 10 dkg)
  • 1,6 l víz
  • 400 ml kókusztej
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál vaj
Egy Tipikus Flammeres recept... :)

A sárgaborsót 3-4 órára beáztatjuk, majd többször leöblítjük, míg a víz már nem lesz zavaros tőle. A vörös lencsét ugyanígy leöblítjük, de egyelőre nem keverjük össze őket. Egy nagy fazékban a vízzel feltesszük főni a sárgaborsót. Ha felforrt, beletesszük a vízbe a gyömbér 1/4-ét, a sót, és a felkockázott sárgarépát. Lefedve főzzük közepes lángon. Amíg a borsó fő, egy száraz serpenyőt felhevítünk, és beleszórjuk a curryport. Nem kell pirítani, csak addig melegítjük, amíg elkezd illatozni. Ekkor félretesszük. A serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk az újhagymát, a gyömbért és a mazsolát. Két perc pirítás után hozzákeverjük a paradicsompürét, majd egy perc után a curryport is hozzákeverjük. Beletesszük a levesbe a vörös lencsével és a kókusztejjel együtt, és fedő nélkül gyöngyözve főzzük további 20 percen át. (Forrásól számítva eddig kb. 10 perce kell, hogy főjön a sárgaborsó)

A 20 perc eltetlével a leves már elég sűrű. Ha valaki hígabban szeretné, akkor lehet vizet utána önteni, de szerintem ez ilyen sűrűn az igazi.

Tálaláskor aprított újhagymával megszórjuk.

A recept innen is elérhető: http://flamcsi.blogspot.hu/

Kategóriák: Diabetikus, Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes