Hozzávalók:
  • 50 g köles
  • 40 g eritrit
  • 2 ek mák
  • 1 tojás
  • vanília aroma
  • 100 ml kókuszkrém
  • 1 ek gesztenye liszt
  • 170 g reszelt alma (normál méretű alma)
  • 1 kk. sütőpor
Ezt a receptet a "kényszer" szülte. Reggel nem volt itthon semmi, amit ehettem volna, ezért feltettem főzni egy adag kölest, tettem a vízhez két evőkanál eritritet és ugyanennyi mákot. Gyorsan elkészült, ideális volt reggelire, azonban az adag soknak bizonyult. Az itthon levő alapanyagok beindították a fantáziámat és így jött a mákos-almás muffin ötlete kölesből.

A kölest az eritrit felével megfőzöm négyszeres vízben. Nem kell teljesen lefőzni róla a vizet, mert így a kész muffinunk is lágyabb lesz majd! Ameddig fő a köles, addig a tojás fehérjét kemény habbá verem az eritrit másik felének folyamatos adagolásával. A tojás sárgát összekeverem az aromával, a kókuszkrémmel, illetve a liszttel és a sütőporral. Az elkészült köleshez hozzáadom a mákot, az almát (kinyomom a levét), a tojás fehérjét és a többi már bekevert nedves hozzávalót. Szilikonos muffin formába öntöm a krémet és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm. A tetejét reszelt almával vagy almaszirommal diszítem ízlés szerint.

Kategóriák: Desszert, Diabetikus, Gluténmentes, Laktózmentes, Paleolit