Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg apró szemű barna lencse
  • 45 dkg sárgarépa
  • 10 dkg galamb saláta
  • 5 dkg feta sajt
  • 1 teáskanál kömény
  • 1 babérlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • olívaolaj
Szerencsém van Kun-Tomán Vikivel, mert jók a receptjei, és hálás vagyok, hogy meg is osztja őket velem! :D

A köménymagot mozsárban megtörjük, elvegytíjük egy evőkanálnyi olívaolajjal és kevés sóval. A sárgarépát megpucoljuk, hasábokra vágjuk, elkeverjük a fűszeres olajjal. 180 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a lencsét: alaposan leöblítjük, majd bő vízben feltesszük főni sóval, a fokhagymával és a babérlevéllel.Az apró szemű barna lencse kb. 15-20 perc alatt megfő. Ha elég puha, leöntjük róla a vizet, meglocsoljuk a citromlével és hagyjuk kihűlni, a sárgarépát szintén. Végül összekeverjük a salátát, sárgarépát, lencsét és rámorzsoljuk a fetát. Kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Kategóriák: Diabetikus, Gluténmentes, Tojásmentes