Hozzávalók a tésztához:
  • 2 tojás
  • 7 ek. kókuszliszt
  • 5 ek. tápióka liszt
  • 4 ek. szezámmag pehely
  • 5 ek. kukorica liszt
  • 2 tk útifű maghéj
  • 1 kk szódabikarbóna
  • kókusztej
  • 3 ek. eritrit
  • 5 dkg kókuszolaj


Hozzávalók a töltelékhez:
  • 30 dkg darált mák
  • 8 ek. eritrit
  • 1 citrom héjja
  • 1 db alma reszelve
  • 2 dl víz
Megkaptuk az első vásárlói receptet, melynek nagyon örülünk. Köszönjük szépen a kiváló recept ötletet Molnár Margitnak. Reméljük, hogy mások is kedvet kapnak hozzá, hogy megosszák velünk receptjeiket - legyen az akár sütemény, akár főétel -, és ezáltal kedvezményesen vásárolhassanak webáruházunkban!

A száraz alapanyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk. Hozzáöntjök a kókuszolajat a tojást, majd végül annyi tejet, hogy a tésztánk összeálljon, gyúrható legyen. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és a tészta 3/4 részét belenyomkodjuk. (Tepsi mérete: 20x32 cm)

A viet felforraljuk az eritrittel együtt. Miután lezártuk, belekeverjük a mákot, citrom héjját és az almát. A tölteléket rákenjük a tésztára, és a megmaradt 1/4 részt rámorzsoljuk a töltelékre.

Kategóriák: Desszert, Diabetikus, Gluténmentes, Laktózmentes