Hozzávalók:
  • 45 g mandula liszt
  • 2 tojás
  • 100 ml kókuszkrém
  • mandula aroma
  • 1 alma reszelve
  • 1 tk sütőpor
  • 5 ek eritrit
  • 30 g apróra vágott mandula vagy dió
  • szeletelt mandula
A férjem szüleitől szerencsére nagyon sok mandulát kapunk, ezért kitaláltam egy süteményt, amiben mandulát ehetünk mandulával. Liszt helyett sokszor használok darált mandulát, mert bár nem tudom olyan finomra őrölni, mint ahogy azt a boltban megkapom, a sütemény végeredményén ez mit sem változtat. A tojás sárgáját és fehérjét külön választom és a fehérjét kemény habbá verem az eritrit felével. A nedves alapanyagokat (tojás sárgája, aroma, alma, kókusz krém) összekeverem és a tfehérjéhez adom. A száraz alapanyagokat is összekeverem és a tésztához adagolom, majd az egészet lassan elkeverem. Kivajazom a sütőformát, meghintem rizslisztel és a tésztát beleöntöm, végül a tetejét megszórom szeletelt mandulával. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöm.

Kategóriák: Desszert, Diabetikus, Gluténmentes, Laktózmentes