Hozzávalók 4 fő részére:
  • 200 g mandula
  • 150 g sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 l víz
  • 1,5 tk. köménymag
  • 1 marék mentalevél
  • 3 ek. cocomas
  • 1 kk. római kömény
  • só, bors
Közelednek a meleg napok, ezért itt egy nyers, hűsítő leves. Az édeskömény hűsítő és tisztító hatású fűszernövény, remek görcsoldó és szélhajtó, stimulálja az emésztést és a veseműködést, javítja a látás.

A mandulát áztassuk be fél órára hideg vízbe, majd folyó vízzel öblítsük át szűrőben. Tegyük nagyobb tálba, öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje, majd tegyük be éjszakára a hűtőbe. Másnap húzzuk le a mandula héját.

Szűrjük le a mandulát és fogjuk fel az áztatóvizet. A répákat a fokhagymával, az áztatott mandulával, cocomassal, mentával és egy evőkanál áztatóvízzel tegyük robotgépbe. A vizet folyamatosan adagolva keverjük simára az egészet. A köménymagot, a borsot, római köményt, sót őröljük össze kávédarálóval, adjuk hozzá a leveshez és így turmixoljuk tovább kicsit. Tegyük hűtőbe és hűtsük le.

Kategóriák: Diabetikus, Gluténmentes, Laktózmentes, Paleolit, Tojásmentes