Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemell
  • 2 marék kesudió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 g gyömbér
  • 2 ek. házi paradicsomlé
  • 2,5 dl házi kesudió tejszín (vagy cocomas / zabtejszín)
  • 1 tk. curry
Régóta a kedvenceim közé tartozik az indiai konyha, kesudióból pedig soha nem tudom, mennyi az elég. :) De talán nem is olyan nagy baj, mert a kesudió tele van antioxidánssal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, melyek szervezetünk megfelelő működése szempontjából igen lényegesek. További előnyöket itt olvashattok róla.

A csirkemellet megpirítjuk kis kókuszzsíron, forró serpenyőben. Ez követően hozzáadjuk a paradicsomlevet (ha konzerv pürét használunk, akkor kell adnunk hozzá egy kis vizet is) és az apróra vágott fokhagymát, illetve gyömbért. A kesutejszínbe keverjük bele a curryt és azt is adjuk hozzá a húshoz. Fedjük le és puhítsuk tovább a húst, majd forrás után zárjuk le, de hagyjuk rajta a fedőt még 15 percig.

Párolt kölessel vagy rizzsel tálaljuk.

Kategóriák: Diabetikus, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes