Hozzávalók:
  • mungóbab
  • csicseriborsó liszt
  • majoránna
  • babérlevél
  • bors
  • kókuszzsír
  • chili
Útnak indult a Glutola Recept Klub és meg is érkeztek az első receptek. Köszönjük Bóné Piroskának az alábbi főzelék ötletet, melynek nagyszerűsége abban rejlik, hogy ötvözi a hagyományos ízeket az egészségre való törekvéssel. Senkinek nem egyszerű egyik napról a másikra lemondani a "régi jó dolgokról", de könnyebb, ha fokozatosan cseréljük le az alapanyagokat. A mungóbab minden más babnál könnyebben emészthető, ezért ezt még azok is bátran ehetik, akiknek nehézségük van a babfélék fogyasztásával. Magas a fehérje tartalma, és ha pl. rizzsel együtt fogyasztjuk, akkor teljes értékű fehérjéhez jut a szervezetünk. Beáztattam fél napra bő vízben a babot, majd ugyanúgy bő vízben feltettem főni a fűszerekkel. Amikor megpuhult kb. fél óra múlva kókuszzsíron egy gerezd fokhagymát és a csicseriborsó lisztet kissé megpirítottam. Kevés hideg vízzel felengedtem a rántást és hozzáadtam a forrásban lévő babhoz. Ízesítettem citrommal és ízlés szerint chilivel. Én a hagyományos babfőzeléket is így készítem. Bóné Piroska receptje

Kategóriák: Diabetikus, Főételek, Gluténmentes, mungobab, Tejmentes, Tojásmentes, Vásárlói recept