Hozzávalók a tésztához:
  • 1 alma
  • 60 g gesztenyeliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 6 ek. eritrit
  • 30 g apróra vágott dió
  • 3 tojás


Hozzávalók a krémhez:
  • 2 dl cocomas
  • 4 tojás
  • 100 g eritrit
  • 150 g darált dió
  • 1 narancs reszelt héjja
  • étkezési zseltain
Ez a karácsony sokkal inkább napfényben bővelkedik, ezért az idei torta nem hópihe, hanem napraforgó formájú lett. :)

Az almát megpucoljuk, lereszeljük. A tojásokat ketté választjuk és a fehérjét kemény habbá verjük az eritrit folyamatos adagolásával. Először összekeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, dió, sütőpor, cukor), majd hozzákeverjük a nedves alapanyagokat. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

A tojásokat ketté választjuk és mindkettőt (sárgáját és fehérjét külün-külön) vízgőz felett habosra verjük. Az eritritet is megfelezzük és egyik felét a fehérjéhez adagoljuk, a másikat pedig a sárgájához, majd ha elkevertük bennük a cukrot, akkor összekeverjük őket. Ha elkészült a tojásból a hab, akkor hozzáadjuk a diót és a cocomast, végül belereszeljük a narancs héjját. 2 tk. zselatint kikeverünk 1 dl langyos vízben, és amint kihűlt, a krémhez adjuk.

Díszítés:

A szilikonos formába helyezzük a narancs és a mandarin gerezdeket. 3 dl vízhez és egy narancs kifacsart levéhez 6 tk. zselatint teszünk, és az előbbi módon elkészítjük. Kihülést követően a formába öntjük és miután megkötött a zselatin, a krémet is a formába töltjük, végül ráhelyezzük a kihűlt piskótánkat és a hűtőbe helyezzük egy északára. Másnap a szilikonos formát lefejtjük a tortáról.

Kategóriák: Desszert, Diabetikus, Gluténmentes, Laktózmentes