Hozzávalók (kb. 1,5 l leveshez):
  • 1 közepes fej vöröshagyma - kb. 11 dkg
  • 1 kisebb póréhagyma - kb. 10 dkg
  • 1 kisebb fehérrépa - kb. 5 dkg
  • 2 közepes sárgarépa - kb. 14 dkg
  • 2 szál szárzeller - kb. 7 dkg
  • 1 kisebb karalábé- kb. 17 dkg
  • 5 dkg bacon (ízlés szerint tehetünk bele többet is)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8 zsályalevél
  • 2 ek paradicsompüré - kb. 3,5 dkg
  • 1,3 l víz
  • só, bors, olaj/kókuszzsír
Krémleves tej és liszt nélkül! Másképpen fogalmazva: zöldségbomba!

A zöldségeket megmossuk, a vöröshagymát felaprítjuk a fokhagymával együtt, a pórét, zellert, répákat, karalábét felkarikázzuk illetve felkockázzuk. A bacont felcsíkozzuk. Egy vastagabb aljú fazékban 1-2 evőkanyálnyi olajat hevítünk, megpirítjuk rajta a bacont, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Kb. 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a többi zöldséget és nagy lángon pirítjuk még 3-4 percig. Ekkor felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zsályaleveleket és forrástól számítva kb. 15-20 percig főzzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. Botmixerrel pürésítjük. Ha túl sűrű lenne, felönthetjük még egy kis vízzel. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A recept elérhető innen is: http://flamcsi.blogspot.hu/

Kategóriák: Diabetikus, Gluténmentes, Laktózmentes, Levesek, Paleolit, Tojásmentes