welcome

A webáruház 2013-ban jött létre azzal a céllal, hogy segítséget nyújtson és egyben megkönnyítse azon emberek mindennapjait, akik valamilyen ételintoleranciával vagy ételallergiával küzdenek. 2014-ben a tulajdonosok változtak, de a szemlélet nem. Továbbra is az a célunk, hogy kiszolgáljuk ezt az egyre népesebb tábort, így a Glu-To-La bővítette palettáját, és glutén-, tojás és laktózmentes termékek mellett már diabetikus, illetve paleolit termékeket is kínál. Választékunkból kategóriánkét csoportosítva könnyedén megtalálhatja mindenki a számára megfelelő terméket.

 

BEMUTATKOZÁS

vegleges04_FotorPalcsák M. Viktória vagyok. Évekkel ezelőtt jelentkeztek nálam puffadásos tünetek, majd kiderült, hogy laktózintoleranciám van. Nem estem kétségbe, hiszen rengeteg laktózmentes termék kapható már a boltok polcain. Kifejezetten megszerettem a laktózmentes tejet, mivel a karamellizált tejcukor miatt édesebb, mint egy normál tej – máris nem kellett cukrot tennem a kávémba. :) Néhány évig segített is a “laktóz diéta”, de később már csak a tejtermékek és tejszármazékok teljes elhagyása nyújtott megoldást.

A tejet követte a cukor és a cukrokat tartalmazó ételek elhagyása, mivel inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nálam, ami gyakorlatilag a cukorbetegség előkapuja, avagy szénhidrát anyagcsere zavar. Ez a probléma kordában tartható megfelelő étkezéssel és mozgással, bár eleinte nagy odafigyelést és önfegyelmet igényel – végül megszokjuk és teljesen természetes lesz, hogy napi 5-6 alkalommal kell étkezni, megválogatva az ételeinket. Hosszú távon olyan eredményeket érhetünk el (pl. normális vércukor szint), melyek javítják életminőségünket, így nem is akarunk már visszaállni a korábbi étkezési szokásainkra és fogyasztott ételeinkre.

Mivel esetemben a puffadás továbbra sem szűnt meg, orvosom tanácsára “glutén diétába” kezdtem, hogy a bélbolyhaimnak legyen ideje regenerálódni, így viszont nagy mértékben redukálódott azoknak a kész ételeknek a száma, melyeket a boltok polcairól, étteremből megvásárolhatok. Egyre több időt töltöttem a konyhában. Ekkor jött a webshop ötlete, mellyel nem csak magamon, hanem sorstársaimon is segíthetek. Éppen akkor jött szembe velem egy eladó webáruház, melyet elképzeléseim mentén átformáltam és saját tapasztalataim alapján bővítettem a termékpalettát.

Az étkezésem reformálásával és mozgással folyamatos javulást mutatnak az eredményeim, ebben szeretnék másoknak is segítséget nyújtani! Ennek megfelelően válogattam össze az alapanyagokat, melyeket ételeim elkészítése során én is használok és a Recept Klubban közzé is teszek és másokat is erre bíztatok!

Hasznos időtöltést kívánok az oldalon!

Üdvözlettel,
Palcsák M. Viktória

 

Figyelem! A Glutola egy webáruház, nem foglalkozik gyógyítással, orvosi tanácsadással! A weboldalon található ismertetők a gyártók, forgalmazók, szállítók információi, illetve a termékeken található információk alapján készültek, ezek tartalmáért áruházunk felelősséget nem vállal. Fogyasztás előtt minden esetben figyelmesen olvassa el a termék csomagolásán lévő tájékoztatót, konzultáljon kezelőorvosával!